• iStock 000021029111Small
  • groep uitslag matrijz
  • studiekeuze

Studiekeuze assessment

Weet je (nog) niet welke opleiding of studie je wilt gaan volgen? Heb je twijfels of nog helemaal geen idee.
Dan is een studiekeuze assessment dé oplossing voor jou!

Wat is een assessment?
Een assessment is een persoonlijkheidsonderzoek, waarbij een dag lang veel verschillende testen aan een persoon worden voorgelegd. Ook worden er een tweetal gesprekken gevoerd. Een gesprek ter kennismaking (anamnestisch gesprek) en een gesprek om alle testen te bespreken, de zogenaamde nabespreking. Hierbij worden alle testen, die een persoon tijdens het assessment gemaakt heeft, besproken. Vervolgens wordt er een analyse door een adviseur van Matrijz gemaakt aan de hand van al deze informatie. Zowel het assessment als de analyse, die hieruit volgt zijn precies op de persoon gemaakt, het is écht maatwerk. Geen mens is hetzelfde, en dus ook geen enkel assessment.

Belangrijk om snel en vooral professioneel inzicht te krijgen in iemands persoonlijkheid. Het doel van een studiekeuze assessment is in de eerste plaats een juiste studiekeuze te maken. Een minstens zo belangrijk doel is een realistisch inzicht te krijgen in de eigen mogelijkheden en onmogelijkheden. Daarnaast bewerkstelligt een assessment vaak ook een stuk bewustwording bij een persoon. Bewustwording van zichzelf en van de kansen, die er liggen om zich verder te ontwikkelen als persoon.

Door de psychologische analyse is de begeleiding bij het kiezen van een studie precies toegesneden op de persoon en krijgt iemand duidelijke handvatten om zijn/haar toekomst tot een succes te maken.

Het helpen ontwikkelen van mensen is onze passie en wij doen dit met veel deskundigheid, enthousiasme en betrokkenheid. Het analyseren en interpreteren van de data uit een assessments is een kunst, die wij goed beheersen en de resultaten die bereikt worden zijn zeer groot. Juist vanwege de scherpe analyse van de persoonlijkheid van een persoon, kan Matrijz inspelen op de specifieke eigenschappen en behoeften van een persoon en daardoor het effect vergroten. Hierbij speelt bewustwording van het eigen gedrag en van bepaalde patronen een belangrijke rol bij het verder ontwikkelen van iemands persoonlijkheid. 

Inzicht
Het assessment brengt je interesses, ambities, vaardigheden, capaciteiten, sterke en ontwikkel punten helder in beeld. De uitkomsten van het assessment geven inzicht in jezelf. Met dit assessment als basis kun je gericht samen met ons team aan de slag om uit te zoeken, welke studie écht bij jou past.

Weet je ook niet wat je wil of heb je behoefte aan een professional die jouw drijfveren, sterke en ontwikkelpunten goed in kaart brengt? Wij kunnen je helpen met moeilijke keuzes zoals welke studie of beroep je moet kiezen.

Contact
Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. !