matrijz bekers

Stichting High Potential Skiracers

Matrijz ondersteunt het initiatief van Snowsports Academy Racing (SAR), waarbij er via de stichting High Potential Skiracers gelden worden ingezameld om programma's voor de beste skitalenten van Nederland vorm te geven. De programma's van High Potential Skiracers hebben maar één doel; atleten op weg helpen het maximale uit zichzelf te halen en daarmee naar de absolute top te brengen!

Nooit eerder is er zo'n uitgebreid team van begeleiders bestaande uit ervaringsdeskundigen uit de skisport, uit andere sporten en uit het bedrijfsleven bij de opzet en uitvoering van een team, bestaande uit de beste skiërs van Nederland, betrokken geweest. De komende tijd zullen ervaren deskundigen, zoals o.a. Bart Veldkamp, Jan Derksen, Willem Jaquet en Koos Hendriks brainstormen en meedenken om uiteindelijk Nederlandse skiërs op het hoogste podium te krijgen. Kortom een lange termijn visie voor de weg naar de top!

Visie
De persoonlijke ontwikkeling van de atleet staat centraal. Het succes van de atleet (net als voor ieder mens) loopt namelijk via de persoonlijke ontwikkeling. Alleen als de atleet voldoende mentale vaardigheden ontwikkelt en als persoon emotioneel stabiel is, is een weg naar het hoogste platform mogelijk.
Bij het sport assessment wordt antwoord gegeven op vragen als: Hoe diep en hoe lang kan ik me concentreren? Hoe is mijn mentale weerbaarheid? Kan ik gebeurtenissen gemakkelijk ombuigen in de richting van mijn doel? Heb ik zelfvertrouwen genoeg? Wat is imagineren? Wat kan ik nu eigenlijk écht, wat wil ik écht en wat heb ik er écht voor over? Neem ik zelf alle verantwoordelijkheid? Gebruik ik imagineren als belangrijke mental tool? Hoe is het gesteld met mijn doorzettingsvermogen? 
We creëren gezamenlijk een omgeving waar groei en bloei de normaalste zaak van de wereld is. Iedere mogelijkheid om beter te worden en te groeien worden met belangstelling tegemoet gezien en wordt aangegrepen als een uitdaging. Alleen zo komen we met elkaar en de atleten in het bijzonder tot maximale bloei.

Sport Assessment
Matrijz ondersteunt de atleten d.m.v. een persoonlijk sport assessment. Snowsports Academy Racing heeft al jarenlang ervaring met Matrijz als partner in mentale begeleiding van atleten en personeel. SAR is ondertussen zo overtuigd van de meerwaarde van Matrijz, dat het zelfs sinds dit jaar een vereiste voor iedere atleet uit het Junioren Team is geworden om een sport assessment en ontwikkeltraject te doorlopen. Zo kunnen de atleten zich via een persoonlijk ontwikkel traject als mens en als atleet ontwikkelen.
Door het sport assessment krijgt de atleet ruim inzicht in zijn persoonlijke vaardigheden, zijn mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling en zijn karakter.
Dit assessment is een volledig op maat gemaakt assessment met bijbehorend rapport en dit alles met de vertaalslag naar de sport. Daarnaast wordt er een persoonlijk coach traject ingezet om de atleten gedurende het gehele jaar te helpen zich te blijven ontwikkelen.

Dit assessment is de basis om als atleet samen met het begeleidingsteam de eigen talenten nog beter in te kunnen zetten en de kansen die er liggen samen op te pakken. Alleen zo weten atleten, trainers en begeleiders elkaar optimaal te bereiken en te coachen, met het uiteindelijke doel om de atleet het maximale uit zich zelf te laten halen.