kandidaten

Ervaringen kandidaten 

Kandidaat, assessment & coachingstraject 2013 - 2014
"Dromen, durven, doen.

Je kunt vakinhoudelijk tot de allerbesten behoren, de meest fantastische ideeën hebben en keihard je best doen, maar zonder draagvlak kunnen creeeren, hebben kennis en inzet weinig effect. Er komen andere competenties om de hoek kijken, die op het vlak van motivatie en gedrag het ontbrekende puzzelstukje vormen waardoor je nóg meer uit jezelf én je team haalt; het streven naar het maximale wat binnen je bereik ligt. Het draait om effect. Effect sorteren met je gedrag.

Bij Matrijz staat persoonlijke benadering en het maximaliseren van effect centraal. Het assessment is uitvoerig en gedegen en vormt de basis voor het coachingstraject, waarbij gezamenlijk (de organisatie, de kandidaat en de coach/psycholoog) de doelstellingen van het traject worden bepaald. Matrijz weet erg goed de ontwikkelpunten van de kandidaat te ontdekken en te formuleren, waardoor er een zeer gericht plan van aanpak ontstaat. Aan de energie en inspiratie van Maaike/Matrijz zal het in ieder geval niet liggen. Zij excelleert in het beste in de kandidaat naar boven halen en precies aan te voelen wat de kandidaat op elk specifiek moment van het traject nodig heeft.

De combinatie van coachgesprekken met het lezen van psychologische vakliteratuur zorgt ervoor dat kandidaten hun eigen pad gaan bewandelen, hun verbetermogelijkheden leren (in)zien en gaan dromen van mogelijkheden en uitdagingen buiten de veilige 'comfort zone'. Het succes van het traject ligt uiteindelijk bij de kandidaat zelf, maar het geven van richting én het bieden van hulp om het maximale uit jezelf te halen, dat is Maaike haar passie en dat straalt ze elke keer weer uit.

Bewust worden is één, overtuigen is twee, durven is drie, en doen is vier. Ook daarin voorziet het traject en zijn er talloze reflectie momenten, in de vorm van gesprekken, presentaties, gespreksverslagen, die bijdragen aan de ontwikkeling van de kandidaat. De doelstellingen worden periodiek geijkt en bijgeschaafd, wat erg prettig is. Het lijkt vanzelfsprekend, maar de sleutel van effect sorteren ligt in de kennis van de psyche van de mens, en dat besef zal iedereen die een traject bij Matrijz doorloopt gaan ondervinden. Het is een zoektocht naar de juiste puzzelstukjes waarbij Maaike de zaklamp vasthoudt en zorgt voor focus en een veilige basis.

Iedereen die zichzelf wil verbeteren of zijn/haar effect op anderen wil vergroten zal zeker die doelstelling realiseren bij Matrijz. De persoonlijke aanpak en gedrevenheid van het team van Matrijz vormt een belangrijk platvorm om de doelen van de kandidaat te realiseren.

Grijp de kans en haal het maximale uit jezelf!

Een zeer tevreden Controller, werkzaam in een internationale productie omgeving"


Kandidaat, assessment & coachingstraject 2012 - 2013
"Ik heb bij Matrijz een assessment gedaan om meer inzicht te krijgen in mezelf. 

Na de eerste testdag, kwam eruit dat ik qua beroep een goede keuze heb gemaakt en dat klopt ik heb veel plezier in mijn werk. Een positieve bevestiging is echter altijd leuk! Privé had ik een aantal zware jaren achter de rug. Hierdoor was ik in mezelf gekeerd geraakt.

Het coachingstraject en de gesprekken die volgden met Maaike en Ed hebben me doen inzien, dat ik meer in mezelf moet geloven en niet zo onzeker moet zijn. De methoden om boeken te lezen en aan de hand daarvan presentaties te geven hebben me goed geholpen om meer zelfvertrouwen te krijgen. Dit uit zich ook in de omgang met mensen om me heen. Het inzicht dat ik heb gekregen in mijn eigen ontwikkelingsmogelijkheden heeft me enorm geholpen om met plezier nieuwe dingen op te pakken en persoonlijk te blijven groeien. 

Maaike en Ed, bedankt!"


Kandidaat, assessment & coachingstraject, Geertje Derksen 2008 - 2012 (mentale begeleiding) 
"Ik ben Geertje Derksen, voormalig alpine skister en nu trainster bij Snowsports Acadamy Racing. 

9 jaar lang heb ik topsport gedaan, en tijdens mijn carrière kwam ik via mijn coach (Edwin Abels) terecht bij Maaike Rijzewijk. Ik zat op dat moment niet lekker in mijn vel, en dat had invloed op mijn gedrag, trainingen en resultaten. Je kunt als sporter alleen presteren als je fysiek en mentaal fit bent. Toch vond ik mentale coaching in eerste instantie zinloos voor mij. Ik had immers geen problemen met wedstrijdspanning, concentratie of iets dergelijks. Een sportpsycholoog vond ik dan ook overbodig. Maar mijn coach wist me over te halen eens met Maaike te gaan praten. Toen was het verzet eigenlijk al gebroken, en Maaike wist me in dat gesprek te overtuigen, waarop ik aan de slag ben gegaan om mijn kop weer op scherp te zetten.

Eerst werd ik uitgebreid getest. Het coaching traject daarna was anders dan ik me had voorgesteld. Niet alleen praten, maar ik moest vooral heel veel zelf doen: boeken lezen en deze samenvatten, films kijken en hier verslagen van maken, een levensboom schrijven, een dagboek bijhouden en diverse andere opdrachten uitwerken. Van iedere sessie moest ik een verslag maken en deze afsluiten met de doelen en opdrachten voor de volgende keer. Ook kreeg ik opdrachten mee die ik meteen in de praktijk moest toepassen. In gesprekken met Maaike kreeg ik dan bijvoorbeeld handvatten aangereikt hoe ik bepaalde situaties, zoals een evaluatie met mijn coach/trainer, het beste kon aanpakken, en wat hierbij belangrijk was voor mij. Daar bereidde ik me vervolgens met Maaike op voor, en achteraf bespraken we hoe dit was gegaan. Deze diverse aanpak van praten, 'studie' opdrachten en praktische opdrachten had effect. Ik begon verandering te merken in mijn gedrag en denken. Zo werd ik bijvoorbeeld zelfstandiger en proactiever. 

Na een aantal sessies en maanden begon het winterseizoen en vertrok ik naar Oostenrijk om daar de winter door te brengen. Dat was spannend, want nu moest blijken of ik het geleerde kon omzetten en in de praktijk kon toepassen. Natuurlijk ging dat niet altijd meteen goed, maar ik was van begin af aan duidelijk gegroeid. Die periode ben ik contact blijven houden met Maaike, en ik durf te zeggen dat ik uiteindelijk weer mezelf was. Ik zat weer goed in mijn vel. Ik heb heel veel gehad aan de coaching van Maaike. Niet alleen in de sport, maar ook als mens. Het was niet alleen leerzaam, maar ook leuk. Een ervaring waar ik met veel plezier aan terug denk. 

Met sportieve groeten, 
Geertje Derksen (Nederlands kampioen skiën)"